Hedda Gabler på Nya Studion, Göteborgs Stadsteater

T e s m a n.  “Hedda, – hvor kan du da – !”

Jo, Hedda kan och efter dagens första offentliga repetion av Hedda Gabler vet jag mer om hur vår uppsättning kommer att bli. Den har premiär nästa fredag  (18/9) kl 19.00 på Nya Studion på Göteborgs Stadsteater.

Hedda Gabler är till skillnad från Ibsens många andra stora kvinnoroller, en roll som tolkats på så många olika, ibland motsägelsefulla, sätt. I mina ögon är det Ibsens mest strindbergska kvinnoroll i den meningen att den lämnar ett mycket stort utrymme för huvudrollsinnehavaren, i denna uppsättning Nina Zanjani. Och regissören Emil Graffman har hittat en öppnande lösning på det lite gåtfulla slutet. Vad händer där egentligen? Kom och se själv nästa fredag och framåt.

H e d d a.  “Nei, vent. La meg få rydde av först.”

Facebooktwitter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *