Invigningar och uppstart efter ombyggnaden! Även Backa Teater spelar för fulla hus!

Det var en härlig kväll när vi kunde ha en stor återinvigning på Stadsteatern med fullt hus den 29 september, som utöver att vara dagen för det svenska återöppnandet även var 87-årsdagen för Stadsteaterns öppning samma datum 1934.

I lördags, den 9 oktober, invigdes även Lilla Scen med en livlig och charmerande bearbetning av Shakespeares “Stormen” av konstnärskollektivet KONSTAB. Många av Shakespeares pjäser skrevs under karantäntider för pesten i slutet av 1500-talet och början av 1600-talet. “Stormen” sägs ha varit inspirerad av en fartygsförlisning, troligtvis i Bermuda-triangeln, eftersom en stor del av besättningen räddade sig iland på Bermuda, då en okänd ö. Man var på väg till British Virgin Islands, men kom inte fram. När några överlevande kom tillbaka till London nio månader senare spred sig berättelsen snabbt och Shakespeare lär ha snappat upp den.

KONSTAB:s “Stormen” är en mycket fri tolkning och tillför perspektiv som åtminstone jag inte hade en tanke på att de skulle kunna finnas här. Det är en omtumlande upplevelse. Jag säger som Bob Dylan – “Don´t You dare to miss it”! Nu spelar vi för fullt på alla fyra scenerna och teatern lever igen. Det är underbart!

På fredag är det premiär för Emma Palmkvists “Färgen från yttre rymden” efter en novell av HP Lovecraft i regi av Lasse Melin – på Backa Teater. Jag såg en repetition ikväll och är fortfarande omtumlad över skönheten och gåtfullheten i denna uppsättning. Tillsammans med “Sex roller söker en författare” av Pirandello i regi av Oskar Thunberg har Backa laddat för en härlig höst för barn och ungdomar.

Facebooktwitter

2 svar på ”Invigningar och uppstart efter ombyggnaden! Även Backa Teater spelar för fulla hus!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *