Wiener Festwochen 2019 “Ein Raum für Imagination und Wiederspruch”

Läser programmet till vårens Wiener Festwochen som äger rum mellan 10 maj till 16 juni och måste säga att jag bli ganska imponerad över antalet intressanta föreställningar.
I förordet skriver teaterchefen Christoph Slagmuylder om årets tema som ytterst handlar om hur teatern kan balansera och skapa nyanser i en politiskt polariserad värld.
“Konsten och speciellt de som äger rum “live” har förmågan att återfinna spontana gester och leda oss bort från färdigformulerade diskurser och säkrar ett rum för Imagination och opposition”, skriver Slagmuylder.
De föreställningar jag omedelbart blir sugen på är; “The Scarlet Letter” av Angélica Liddell och Krystian Lupas omtalade sextimmarsuppsättninge “Proces” som förstås är en dramatisering av Kafkas “Processen”.
Den starka trion Robert Wilson, Darryl Pickney och Isabelle Huppert sätter upp “Mary Said What She Said”- samma team som satte upp den omtalade “Orlando” 1992 har nu återförenats.
Milo Rau följer upp sitt löfte från “Gent Manifestet” där det framgår att en aktuell uppsättning alltid måste spelas i ett krigsområde och visar sin “Orest in Mossul”. Och slutligen Romeo Castellucci sätter upp “Le Metope del Partenone”.
Hur ska jag hinna åka till Wien vid denna tid på året? “Wenn der ist Wille, gibt es ein Weg” som vi brukar säga i Klagenfurt.
Vi får väl se.

Facebooktwitter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *