Alice i Underlandet på Göteborgs Stadsteater, premiär 2 april.

Idag, 20 mars, finns en fint reportage i Göteborgs-Posten om arbetet inför premiären av Alice i Underlandet den 2 april. Anna Pettersson, som nyligen satte upp Ibsens Vildanden på Dramaten, regisserar en spännande och utforskande Alice som tillför nya dimensioner till Lewis Carrolls klassiska berättelse. Arbetet har på olika sätt involverat hela teatern och har pågått i olika omgångar ända sedan i våras. Utan att säga för mycket kan jag lova att det blir en färgsprakande och oväntad resa “there and back again” som en annan av den engelska litteraturens största sagoberättare J R R Tolkien skrev i boken om Bilbo.

Själv har jag nyfiket hängt i kostymverkstan och varit i snickeriet för att se hur allt växer fram. Nu är repetitionerna i full gång och känslan av att premiären närmar sig är i högsta grad påtaglig. Några av skådespelarna från ensemblen var med i full skrud under vår kväll “Göteborgs bästa” igår och det blev ett uppskattat inslag i det späckade programmet. “Göteborgs bästa” är en kväll som vi arrangerar tillsammans med Magasinet Filter m fl för att ha en mötesplats där göteborgarna kan möta några av dem som är med och förändrar världen på olika sätt, inom och utanför Göteborg. En av gårdagens andra höjdpunkter var skådespelaren Eric Ericssons intervju med regissören Ruben Östlund.

 

Facebooktwitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *