Carnival Al-Laijin_Al-Laijiáat – Flyktingarnas karneval i Berlin

Den 20 mars äger det rum aktioner mot rasism över hela världen och i Berlin bjuder föreningen My Right is Your Right! in till karnevalen Al-Laijin_Al-Laijáat/Flyktingarnas karneval till en nystart för den oppositionella karnevalstraditionen. Sju teatrar deltar, bland annat vår samarbetspartner Schaubühne am Lehniner Platz. Det blir en parad där de olika teatrarna har egna vagnar och på programmet står performance, dans, flashmobs, tal till friheten. Några programpunkter är en performanceföreställning skapad av åtta flyktingar, med namnet “Ich bin”, Syrien-Monologe, som skapades i ett jordanskt flyktingläger av den palestinska teatern ASHTAR. Därutöver Live acts från Berlins afghanska kulturcentrum och Kaos Kult Agency.

Paraden startar vid Platz der Luftbrücke klockan 14 och går därifrån till Spreewaldplatz.

Facebooktwitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *