Ett teaterhus med flera scener – Dagens Lunchteater

En av fördelarna med att arbeta i ett teaterhus  som är byggt för att vara en teater är de olika scener som på ett naturligt sätt finns i huset. Från Stora Scenen med sina 600 platser till Foyerbaren med drygt hundra sittplatser för den populära Dagens Lunchteater. När Lunchteatern har biljettsläpp inför kommande spelsäsong köar publiken redan från sextiden på morgonen – det är inget skämt! På ett sätt behövs det inte – en kan boka på nätet. Men för många är det ett sätt att umgås och en rolig händelse.

Dagens Lunchteater spelar mindre uppsättningar med en eller ett par skådespelare och scenen är inte så stor. Men någonstans återfinns scenkonstens kärna här. Goethe sade en gång att i vissa fall behövs det bara ett par tunnor och en bräda som scen – dvs när skådespeleriet är av den klassen att det fångar publiken.

Så är det ofta på Dagens Lunchteater och idag spelade Lunchteaterns konstnärliga ledare Christel Körner Melissa och Ingemar Carlehed Thomas i Albert Ramsell Gunreys lilla förtjusande, men också upprivande pjäs Kärleksbrev. En fullsatt salong, knäpptyst i en dryg timme och skådespeleri som trollbinder publiken. Spelas även imorgon!

Och lunchteater spelar vi fram till veckan innan jul, därefter till våren igen!

Facebooktwitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *