Uppdatering – Min nya teaterbok kommer i höst

Som jag tidigare nämnt här kommer min nya teaterbok ut på Bokförlaget Korpen i höst – sannolikt i anslutning till Bokmässan. Den handlar om  tre år på Göteborgs Stadsteater och är tänkt att vara en försök att bromsa in tiden ett ögonblick och tänka efter kring vad det egentligen är som händer på en teater, på scenen, i kulisserna, på kontoren och i verkstäderna. Arbetsnamnet är Sceningången.

Utöver mina egna texter finns det också några nyskrivna texter av Anna Takanen, Mattias Andersson, Pontus Stenshäll, Alexandra Pascalidou, Johan Gry och Sisela Lindblom. Därutöver bidrar många andra skribenter med sina perspektiv på våra båda teatrar på Götaplatsen och Backa Teater.

Sitter uppe i Bohuslän och filar på manusets första version som ska skickas till förlaget på fredag. Väldigt roligt!

Det blir min sjunde bok, de andra är:

Det andra Tyskland, 1995.

Tyska frågor? , 1998,

Alpskugga, 2001.

Vägen till Mitteleuropa, 2005.

Minnen från Fjällbacka skärgård (med Rune Johnsson), 2006.

Jag är en annan. Några nedslag i Erik Lindegrens extatiska diktning, 2014.

Facebooktwitter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *