“Vilket land, mina vänner, är detta? Detta är Illyrien, milady.”

“Och vad ska jag göra i Illyrien?” fortsätter Viola i inledningen till Shakespeares “Trettondagsafton”.
Ja, det är en bra fråga. Själv tänker jag att Illyrien är ett fint namn på en blogg om teater och saker som relaterar till scenkonst och litteratur.
På många sätt är det också en fin metafor för teaterns underbara värld. Ända sedan jag för drygt ett halvår sedan klev in genom sceningången på Göteborgs Stadsteater har jag känt mig helt uppslukad av denna värld.
Den vibrerande scenen där alla livets stora frågor tar plats – kärlek, död, vänskap, hat, glädje och sorg – allt det som gör människan. Den stora produktionen av scenografi, rekvisita, kostymer och allt annat som behövs på scenen.
Diskussionerna och läsningarna av texter och pjäser. Samtal om litteratur och konst. Scenteknikernas precision under förberedelser och spel. Maten i restaurangen som smakar så bra, både ute i Foajébaren och i personalmatsalen. Den hårt kämpande administrationen som servar både Backa Teater och Götaplatsen.
På Backa finns inriktningen mot barn och ungdomsteater, på Götaplatsen en blandning av klassiker och nyskrivna svenska och utländska verk.
Det är som ett eget universum, där illusionerna och verkligheterna avlöser varandra.
Välkommen till Illyrien!

Facebooktwitter

3 svar på ”“Vilket land, mina vänner, är detta? Detta är Illyrien, milady.””

   1. Käre vän!
    Det samma för Dig!
    Vi delar Illyrien,
    Var det inte Ebon Sorin och Ingemar Carlehed
    som gjord det ilandflutna paret.
    Jag gömmer det aldrig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *