“Sceningång. Tre år vid Göteborgs Stadsteater” – kom till boksläpp i Foajébaren på Götaplatsen den 30 september kl 21.00

Så börjar det närma sig boksläpp för min nya teaterbok “Sceningång. Tre år vid Göteborgs Stadsteater”. Kom till Foajébaren på Göteborgs Stadsteater lördagen den 30/9 kl 21.00. Det blir presentation, kanske lite läsning och spontana infall.
Ingen vet vad det blir för en dag i Göteborg. NMR marscherar genom staden, med utgångspunkt vid Bokmässan och förbi den alternativa bokmässan Bokmassan på Heden. Där medverkar för övrigt min hustru Ann-Marie Ljungberg vid boksläpp av en bok som heter “Den tredje vänstern” tillsammans med Johan Lönnroth och Jimmy Sand. Även den boken publiceras för övrigt av Bokförlaget Korpen.

“Sceningång” är en bok som har en sammanhållande text av mig, en sorts berättelse om man intryck från tre år på teatern. Men den huvudsakliga textmassan består av tjugo texter från andra skribenter som haft vänligheten att antingen skriva nya texter, eller tillåta publicering av tidigare publicerade. Boken har sex huvudsakliga delar; om teateruppsättningar, arbetet på en teater, om teaterkritik, fördjupning om tysk teater, en historisk text om Göteborgs Stadsteater och slutligen en kort blick in i framtiden, med viktiga frågeställningar, utmaningar och förhoppningar.

Jag är särskilt tacksam för de texter som följande skribenter bidragit med: (i bokstavsordning)
Mattias Andersson, Theresa Benér, Karlheinz Braun, Frank Castorf, Andreas Cervenka, Tomas Forser, Johan Gry, Johan Hilton, Mats Johansson, Gertrud Larsson, Sisela Lindblom, Kristina Lindquist, Mikael Löfgren, Alexandra Pascalidou, Csaba Bene Perlenberg, Lars Ring, Mikael van Reis, Nicolas Stemann, Pontus Stenshäll, Anna Takanen och Fredrik Virtanen.

Syftet med boken är att försöka fånga det mest svårfångade av allt, ögonblickets konst, den konstform som filosofen G W F Hegel ansåg vara den mest fulländade eftersom den utom text och konstnärlig scenografi även härbärgerar nuets absoluta sanning.

Hoppas vi ses den 30 september i Foajébaren!

Facebooktwitter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *